Varkensschnitzel uit de wok

Lekker gegeten daarnet! We hadden allebei geen idee wat we zouden eten vanavond en toen heb ik op het laatste moment maar een recept van het net (www.ah.nl) geplukt. Varkensschnitzel uit de wok, werd het. Lekker en calorie-arm!

Varkensschnitzel uit de wok
Hollands, hoofdgerecht, 4 personen, slank
Bereidingstijd in minuten 30 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 395 kCal – eiwit 28 g
vet 18 g – koolhydraten 30 g

Ingrediënten

  • 1 zak broccoliroosjes (300 g)
  • 1 zak kleine krieltjes (450 g)
  • 4 eetlepels olie
  • 2 x 200 g varkensschnitzel, in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 appels, in heel dunne reepjes
  • 1 tomaat, in blokjes

    Materialen

  • wok
  • Voorbereiden

  • Snijd de broccoliroosjes heel klein.
  • Snijd de appels in reepjes.
  • Snijd – als je geen kant en klare reepjes vlees hebt – het vlees in reepjes.
  • Snijd de knoflook in kleine snippers.
  • Snijd de appels in dunne reepjes.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes.

    Bereiden

  • Kook de krieltjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit 2 eetlepels olie in de wok en roerbak hierin het vlees op hoog vuur in 4-5 minuten bruin en krokant.
  • Breng het vlees op smaak met zout en (versgemalen) peper en neem het uit de wok.
  • Verhit nog 2 eetlepels olie en roerbak hierin de broccoli met de knoflook 4 minuten.
  • Voeg de appelreepjes en het vlees toe en bak het geheel al omscheppend nog 4 minuten.
  • Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Roer de tomaat erdoor en serveer direct met de krieltjes ernaast.
  • Tip: Maak er lekker pittige jus bij!

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.