Stamppotje en Rösti omelet

Hierbij twee recepten van mijn schoonzus 🙂 Zelf nog niet geprobeerd maar schijnt erg lekker te zijn!

Een variant voor mensjes die wat milder willen eten en niet van veel groenten houden.
Ook zeer geschikt voor kids.

Foto 1 – “Stamppotje”
Ingrediënten:
1 zak rösti,
1 rookworst
Doperwten uit de diepvries
Zakje champignonsaus van de lidl

Bereiding:
Bak de Rosti en kook de doperwten en maak de saus klaar zoals op de verpakking staat.
Gooi de boel door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Foto 2 – “Rösti omelet met vis en spinazie”
Ingrediënten:
1 zak rösti
½ pak diepvries spinazie
½ pak witvisfilet
1 pakje gerookte zalmplakjes
6 tot 8 eieren
Peper en zout
1 zakje geraspte kaas
Eventueel wat melk

Bereiding voor 2 personen:
Neem 2 tefal koekepannen en doe wat olie in de pannen.
Verdeel de rösti over de 2 pannen zodat de bodems bedekt zijn en bak de rösti met wat peper en zout op een laag vuur lichtbruin en gaar.
Pak 2 schalen en doe in elke schaal het volgende: 1 stukje witvisfilet in kleine stukjes gesneden, de helft van de zalm in reepjes gesneden de helft van de (ontdooide) spinazie, 3 tot 4 eieren, een half zakje geraspte kaas en eventueel wat melk als het te dik is.
Klop dit geheel door elkaar met een vork. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de inhoud van de schaal bij de rösti in koekenpan.
Doe de deksel op de pan en laat op een laag vuur de omelet zachtjes warm en bruin worden.
Als de bovenkant van de omelet gestold is en stevig, draai dan de omelet om m.b.v. de deksel.
Bak de andere kant nog 5 minuutjes bruin en dien de omelet op.

Eet smakelijk!
Veel liefs, Martine

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.