Bloemkool-broccolischotel met ham en kaas

Wederom een gezond maar bovenal ook lekker recept! En zoals jullie inmiddels wel weten, houden wij vooral van ‘lekker’ eten! En dan nog in combinatie met gezond (afvallen) is natuurlijk helemaal top :heelblijrennen:
krielbloembrocham

Ingrediënten voor 4 personen
– 2 zakken bloemkool-broccoliroosjes (a 350 g)
– 1/2 eetlepel Zaanse mosterd
– 1 flesje kookroom light (250 ml)
– 1 ei
– 1 zakje geraspte kaas licht pittig 25+ (100 g)
– 1 duopak ham julienne (200 g)
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 duopak krieltjes (700 g)
– 10 g verse bieslook (bakje a 25 g)

Bereiden
– Oven voorverwarmen op 180 °C.
– Bloemkool-broccoli-roosjes in pan met laag kokend water 5 min. koken.
– Intussen mosterd met scheutje kookroom glad roeren.
– Ei en rest room erdoor kloppen.
– Helft van kaas erdoor scheppen.
– Bloemkool-broccoliroosjesmet ham julienne over ovenschaal verdelen.
– Roommengsel erover verdelen. Rest kaas erover strooien.
– Bloemkool-broccolischotel in midden van oven ca. 15 min. gratineren.
– Intussen olijfolie in koekenpan verhitten en krieltjes bakken volgens aanwijzingen op verpakking.
– Bieslook fijnknippen.
– Bloemkool-broccolischotel en krieltjes over 4 borden verdelen en bestrooien met bieslook.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.