Aardbeien kwarktaart –> JAMMIE!


En lekker dat ‘ie was! 😀

AARDBEIEN KWARKTAART
150 gram volkoren biscuitjes
75 gram boter
2 eetlepels schenkstroop
7 blaadjes gelatine
1 deciliter appel / aardbeien / bosvruchtenmix (vruchten sap uit blik)
250 gram aardbeien
50 gram witte basterdsuiker
500 gram biogarde roer
¼ liter slagroom voor de taart zelf
1/2 liter slagroom voor de bovenste laag

Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe deze in een plastic zakjes en rol ze tot kruim met een deegroller. Smelt de boter met de stroop en roer het koekkruim erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van een met bakpapier beklede springvorm (Ø 22 cm) en strijk het glad met de bolle kant van een lepel. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Breng het vruchtensap aan de kook en los er van het vuur af de goed uitgeknepen blaadjes gelatine in op. Laat het geleimengsel afkoelen. Maak intussen de aardbeien schoon, houd er 6 apart voor de garnering en snijd de rest in stukjes. Schep de aardbeistukjes met de suiker door de yoghurt en klop de slagroom stijf. Spatel het geleimengsel en de yoghurt door de slagroom. Verdeel het over de bodem. Laat de taart in de koelkast in ca. 1 uur opstijven. Klop vervolgens de laatste 1/2 liter slagroom stijf en smeer dit over de taart. Halveer de achtergehouden aardbeien en garneer de taart ermee.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.